top of page

Novice Karate Group (ages 8 & up)

公開·50名のメンバー

Akupresura Knjiga PdfŠportska medicina je 1998. godine po prvi puta uvrštena u plan nastave za studente medicine u okviru Malih izbornih predmeta. U knjizi su obrađena mnoga zanimljiva poglavlja poput: funkcionalne dijagnostike, određivanja koncentracije laktata u krvi u treningu športaša, tjelesne aktivnosta i starenja, liječničkog pregleda športaša, športskog srca i bolesti srca, osnove prehrane u športu, utjecaj prehrane na tjelesnu sposobnost, športskih ozljeda sustava za kretanje, rehabilitacije športskih ozljeda itd.). Ova će knjiga biti koristan priručnik svima koji se bave športskom medicinom i športom uopće, a njezini autori su stručnjaci i nastavnici s tog područja medicine (Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te prof. Clyde Williams / Sveučilište u Longhborough, Velika Britanija).
akupresura knjiga pdf


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furlcod.com%2F2u8lhz&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1VTlIG8htPqMXdgT3CCW3SZa lajšanje porodne bolečine je na voljo veliko metod, žal pa nobena od teh ni idealna. Razdelimo jih lahko na nefarmakološke (brez zdravil) in farmakološke (z zdravili). Za prve velja, da naj bi bile manj učinkovite, zahtevajo dodatna znanja in veščine ter večje angažiranje osebja. Farmakološke metode so enostavnejše za uporabo in hkrati učinkovitejše, žal pa imajo lahko stranske učinke na porodnico in plod.Nefarmakološke metode lajšanja bolečin. Med nefarmakološke metode spadajo različne oblike psihološke podpore. To so različne tehnike sproščanja (metoda po Lamazu, Bradleyeva metoda, hipnoza) in senzorne stimulacije (masaža, toplotna stimulacija, hidroterapija, spreminjanje položaja porodnice, akupunktura, akupresura, transkutana električna živčna stimulacija (TENS), aromaterapija, avdioanalgezija in drugo.) V tujini zadnje čase pripisujejo pomembno vlogo izučeni osebi (ang. doula), ki porodnicam nudi čustveno in fizično podporo med porodom. Po podatkih iz literature z njihovo podporo porodnice potrebujejo manj lajšanja bolečine, skrajša se čas poroda, manjša je tudi pogostnost operativnega poroda.Farmakološke metode lajšanja porodne bolečine lahko izvajamo na tri načine: kot regionalno analgezijo, inhalacijsko analgezijo in sistemsko analgezijo.


V prehrano je potrebno vključiti zdrave maščobe in omega3, poskrbeti za razbremenitev jeter, odstraniti doživljanje stresa. Pomagajo pa tudi akupresura in predihavanje muder iz zgornje vadbe. Pred pranjem las si lahko narediš oblogo iz kokosovega olja, po šamponiranju (z npr. šamponom iz koprive) pa hranljivo masko za lase.


グループについて

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page